Tour d'Tours

5 juli 2024 - Tours, Frankrijk

Vanochtend een beetje uitgeslapen alvorens we ons druk moesten maken om 'het probleem' van de fietsen. Voor vertrek hadden we besloten per trein terug te reizen en de fietsen terug te laten transporteren met Camino Fiets transport. Dat kon vanuit St.Jean Pied de Port. Door de knieproblemen en het aanpassen van de plannen kwamen we uiteindelijk terecht in Tours en gelukkig had Camino Fietsvervoer ook daar een tweetal partners waar de fiets achter gelaten konden worden. De één was een hotel, de tweede de camping waar wij verblijven. Vanaf de eerste dag hebben wij dus contact gezocht met Camino met het verzoek om informatie hoe te handelen. Helaas kregen we geen enkele reactie 'what so ever' en begon de onzekerheid over de repatriëring van onze 'edele rossen' wel wat op te spelen. Zo erg dat ik vanochtend een hulplijn in Nederland inschakelde voor het ergste geval..

1000003039

Ex-collega Kees, niet onbekend in de transportwereld, informeerde onder zijn connecties of er nog iemand in de buurt van Tours was en eventueel de fietsen zou willen meenemen. Helaas bleven zijn pogingen zonder resultaat. Het betekende dat ik mij er eigenlijk al bij had neergelegd dat ikzelf de fietsen hier zou moeten ophalen. Een extra verlenging van mijn vakantie, maar wel een autorit van 2 x 800 km. Met die gedachte besloten we nog even naar het centrum van Tours te gaan met de bus, om daar op het station alvast te kijken hoe één en ander in elkaar zat voor het vertrek van morgenochtend.

1000003061

De busreis naar en de verkenning op het station van Tours verliep zeer spoedig en met de geruststellende gedacht dat het met de treinreis wel goed zou komen wandelden we verder door het centrum.

1000003082

Tours is een middelgrote stad, qua inwonertal te vergelijken met Zwolle. Toch komt het allemaal zoveel chaotischer over dan bij ons. De auto's bepalen in alles het straatbeeld in Frankrijk. Is er een mooi Chateau of ander gebouw? Pontificaal staan er aan alle kanten auto's voor geparkeerd, zo zonde... Gelukkig heeft ons eigen Zwolle het plan opgevat om de gehele oude binnenstad autovrij te maken, wat een zegen zou dat zijn...

1000003074

Toch hebben we fraaie dingen gezien in Tours; de Kathedraal, het station zelf, goed onderhouden en bloemrijke parken en zelfs mooie vakwerkhuizen in het uitgaanscentrum.  Terwijl we daar zo wandelden ging ineens de telefoon! Theo van Camino Fietsvervoer! Eindelijk, werkelijk op de valreep een teken van leven van het bedrijf dat onze fietsen terug moet vervoeren vanaf de camping. Na dat telefoontje wisten we wat te doen en hoe dit bij de receptie (die ook nergens van wisten) te regelen. Opgelucht zochten we een patisserie en bestelden een dikke Franse TomPouce en een double café en settelden ons op het terrasje wat bij de zaak hoorde.

1000003066

1000003062

Inmiddels zijn we weer terug op de camping en staan de fietsen, gelabeld achter een hek. Wij zijn klaar voor vertrek morgenochtend maar genieten straks nog even van een pizza en een biertje op het terras tijdens de wedstrijd Duitsland-Spanje. Morgen echt de laatste reisdag en als alles goed is morgenavond weer in Zwolle!

1000003076

Zonder dolle...
    Dank Henk!
  3. Arnold:
    5 juli 2024
    Wat een stress met die fietsen.
    Goede terugreis
  4. Hans de Groot:
    6 juli 2024
    Eind goed, al goed, maar idd onzekerheid op t eind.
  5. Harry:
    5 juli 2024
    Waar zouden we zijn zonder
    Logistiek😊
    Bedankt voor de mooie verslagen van jullie reis 👍

Goede reis 👋
  6. Hans de Groot:
    6 juli 2024
    Helemaal nergens Harry, maar morgen wel weer in Zwolle..
  7. Frits:
    5 juli 2024
    Ook al is jullie fietsvakantie anders verlopen dan gepland, ik heb genoten van je reisverhalen.
  8. Hans de Groot:
    6 juli 2024
    Dat is leuk om te horen Frits!
  9. Fred van Dam:
    5 juli 2024
    Bedankt voor jullie mooie reisverhalen. Heb ze met plezier gelezen. Fijne terugreis naar het mooie Zwolle. Groeten vanuit Kroatië.
  10. Hans de Groot:
    Leuk om te horen Fred! Geniet nog even in Kroatië 👍
  11. Fred van Dam:
    5 juli 2024
    Bedankt voor jullie mooie reisverhalen. Heb ze met veel plezier gelezen. Fijne terugreis naar het mooie Zwolle. Groeten vanuit Kroatië.
  12. Kees de Vries:
    5 juli 2024
    Blij dat het is goed gekomen! Veel plezier gewenst, het laatste stukje. Hopelijk binnenkort weer nieuwe verhalen?
  13. Hans de Groot:
    6 juli 2024
    Jij bedankt voor de moeite Kees. En ja, er komen zeker nieuwe verhalen!
  14. Coby:
    5 juli 2024
    Het was weer een genot om jullie reisverslagen te lezen.
    Goede reis naar het mooie Zwolle.
  15. Hans de Groot:
    6 juli 2024
    Leuk om te horen Coby, dank.
  16. Harry Wolf:
    Goeie terugreis gewenst
  17. Hans de Groot:
    Dank vriend!
  18. Jan Moeijes:
    5 juli 2024
    Uiteindelijk komt alles goed.
    Goede terugreis morgen
  19. Hans de Groot:
    Of zoals de Afrikaanders zeggen ' Alles sal reg kom'
  20. Buurman:
    6 juli 2024
    Was weer een mooi verslag van een geïmproviseerde reis. Leuk om te lezen en mee te kijken aan de hand van de foto’s.
    Goede reis verder.
  21. Hans de Groot:
    Thanks!
  22. Hennie:
    6 juli 2024
    Ik sluit me aan bij de vorige sprekers en hoop jullie in goede gezondheid weer in Nederland op de fiets te treffen.
  23. Hans de Groot:
    Dank Hennie! Tot op de fiets
  24. Naamgenoot:
    6 juli 2024
    Vervelend stress op het eind, maar toch goed gekomen. Lekker ontspannen de trein pakken.
    Vandaag op de Mt Ventoux ook een stress momentje een motor en fietser uit de bocht gevlogen, bloed op straat motor in de bomen 50 m lager, ambulance was er snel bij. Zag er ernstig en akelig uit. Ik ging omhoog, maar later met naar benden gaan ook Ivm wind toch voorzichtig gedaan.
    Goeie reis en zie jullie vast met een tochtje dichter bij huis.
  25. Hans de Groot:
    6 juli 2024
    Oei, dat zijn altijd nare dingen om te zien. Het maakt je gelijk ook weer bewust van je eigen kwetsbaarheid. Fijne vakantie verder en tot later!
  26. Cor:
    6 juli 2024
    Mooi dat alles weer goed komt inclusief fiets. Op naar Zwolle. En bedankt voor de mooie verhalen over jullie fietsvakantie. Niet alles is maakbaar.
  27. Hans de Groot:
    Zo is dat Cor...