Rust in de tent

30 juni 2024 - Sully-sur-Loire, Frankrijk

Het voorspelde onweer van gistermiddag en avond viel uiteindelijk reuze mee. Het ergste noodweer passeerde ten oosten van ons, waarbij in Frankrijk en Zwitserland meerdere slachtoffers vielen. Wij hadden 'smiddags inderdaad onweer en regen maar verder viel het reuze mee. Vandaag genieten we zelfs van een heerlijke zomerdag met aangename temperaturen, veel rust en ontspanning.

Gistermiddag genoten we in de tent van de 1e Tour etappe waarin de jonge Nederlander Frank van de Broek zijn naam vestigde in de wielerwereld. Ik had al van hem gehoord dit voorjaar en dacht, bij het horen van zijn naam, dat het om een Belg ging en zeg eerlijk, wat wil je met zo'n naam... Ik voorspel 'onze' Frank van den Broek een gouden wielertoekomst, want hoe kun je heroïscher en eervolle een Tour etappe 'verliezen' dan onze Frank? Onze Frank gaat een Tour etappe winnen, is het niet dit jaar, dan ooit...

Wijzelf fietsten vandaag helemaal niet. Buiten een korte wandeling naar de supermarkt was het een rustdag 'avant la lettre'  Rusten, genieten van het weer, podcast luisteren, Tour kijken etc. 'Lazy Sunday Afternoon' zongen The Small Faces ooit, and that it was.

Morgen gaan we weer verder op de fiets. Richting Orleans en verder waarschijnlijk. Nog 3 of 4 dagen fietsen resten ons tot Tours waar we onze fietstocht dit jaar,noodgedwongen, beeindigen.

1000002890

1. Gert.:
    30 juni 2024
    Z n rustdag is ook wel eens prettig,gewoon niks doen heerlijk.Succ3s met jullie reis Jeannette en Hansie.
  2. Naamgenoot:
    30 juni 2024
    Van de Broeke das een Belg. Lekker dagje relaxen, de boog moet niet altijd gespannen staan;toch. Vandaag samen met Wil de gorges de Nesque gefiets. Wat een prachtig gebied. Met hoogte vrees (zoals ik) wel een beetje van de kant blijven. Morgen vast weer een mooie dag voor jullie.
  3. Hans de Groot:
    30 juni 2024
    Hey Naamgenoot, in september hopen wij ook nog een weekje die kant op te gaan; Ventoux, Gorges de La Nesque etc. Dus benieuwd naar jouw verhalen...
  4. Naamgenoot:
    30 juni 2024
    Prima met een lekker 🍻 ff bomen.
  5. Hans de Groot:
    1 juli 2024
    Strak plan...
  6. Paul:
    30 juni 2024
    Voor je naar die gorge gaat dan moet je absoluut De Bekeerlinge van Hertmans lezen over Monieux e.d. zeer aangrijpend boek!
    Veel fietsplezier de laatste dagen.
  7. Hans de Groot:
    1 juli 2024
    Ga ik even kijken of ik die kant vinden..