Pas op de plaats

13 juni 2024 - Eijsden, Nederland

De zon scheen uitbundig vanochtend in Eijsden toen ik er na het ontbijt op uit trok voor een korte wandeling door het plaatsje. Er moest ergens een kasteel staan en die wilde ik even bekijken. Het bleek een fraai kasteel met parkachtige tuin die vrij toegankelijk bleek. Het was even een leuke afwisseling na twee dagen fietsen.

1000001841

Na terugkeer in de B&B maakte ik me op voor de fietsrit naar station Maastricht om Jeannette op te halen. Tijdens deze ca. 10 km lange rit kon ik dan gelijk even voelen hoe de knie zich hield die mij na de eerste dag toch wat onrust bezorgde. Helaas bleek de pijn aan de buitenkant van het gewricht weer volop aanwezig en daar werd ik, op z'n zachts gezegd, niet heel blij van...  Toch stond ik stipt om één over één bij het station om Jeannette te verwelkomen. Omdat zij vandaag ook nog eens jarig was konden we maar één ding bedenken; koffie met vlaai en wel direct.

1000001887

Inmiddels had ik Jeannette van mijn fysieke gesteldheid op de hoogte gebracht en zij kwam op het idee om maar gewoon op de bonnefooi een Sportfysiotherapeut op te zoeken. Zo gezegd, zo gedaan en we vonden er één op 1.2 km van de vlaai. Aangekomen bij Bertrand & Schepers Sportfysiotherapie kon ik, als was het een wonder, gelijk meelopen met de therapeut. Na mijn probleem te hebben uitgelegd, net als de plannen van onze reis, begon hij met zijn onderzoek waarbij enig stevig wrikken bij de prijs was inbegrepen. Op een stevige kerm mijnerzijds sprak hij de verontrustende woorden "Ilio Tibiale Band Syndroom of in het oud Hollands een 'lopers knie', veroorzaakt door teveel fixatie van het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen door bla, bla, bla

1000001865

1000001866

Zijn advies, onze plannen in ogenschouw nemende, was sowieso twee dagen rust en eventueel daarna met pijnstillers rustig proberen verder te gaan, maar zei hij, rust tot pijnvrij is natuurlijk het beste. Als ik zou moeten hardlopen zou hij het subiet verbieden. Toch wel even een dikke tegenvaller, maanden van voorpret en organisatie en dan dit.

Even schakelen naar de nieuwe situatie. Op het terras van de B&B dronken we eerst maar even drankje 'om van de schrik te bekomen' (er is altijd wel een reden voor een drankje te bedenken). We besloten om in ieder geval te proberen een extra nacht bij de B&B bij te boeken en die extra dag te benutten om ons reisplan enigzins aan te passen. Dat bijboeken is gelukkig gelukt en uiteindelijk zal de rest ook wel goedkomen. Linksom of rechtsom.

Terwijl ik dit schrijf zijn we net aan het bijkomen van een heerlijk verjaardagsdiner bij een plaatselijke Brasserie. Een mooie afsluiting van een dag met twee gezichten...

1000001910

1. Erik:
    13 juni 2024
    Die man is gewoon afgetraind! 🤩😀
  2. Hans de Groot:
    Zou dat het zijn?
  3. Tamarah:
    13 juni 2024
    Vervelend, van die knie! Hopelijk hersteld het zich zo veel mogelijk in de komende rustdag. Fijn dat er ook iets wel goed gaat (lekkere eten, direct terecht kunnen bij een sportfysio, een nacht kunnen bijboeken), ook al lag dat natuurlijk niet in de planning. En wens Jeannette gefeliciteerd!
  4. Hans de Groot:
    13 juni 2024
    Ja vervelend, maar we houden de moed erin..
  5. Ap Brands:
    13 juni 2024
    Allereerst mijn verjaardagsfelicitatie 💐 en voor Hans beterschap en een voorspoedig herstel toegewenst.
  6. Hans de Groot:
    Thnx Ap!
  7. Jan Moeijes:
    13 juni 2024
    Wat een pech, net nu je vakantie bent en afspraken met elkaar hebt. Veel wijsheid en beterschap
  8. Hans de Groot:
    13 juni 2024
    Dankje Jan, we laten onze vakantie er niet door verpesten. Even schakelen en door....
  9. Jaap Lameris:
    13 juni 2024
    Wat een pech!. Heel veel sterkte , ook met het overdenken over de nabije toekomst. En natuurlijk ook onze felicitaties voor Jeannette. Nog vele mooie jaren voor haar.
  10. Hans de Groot:
    Dank, namens ons beiden!
    Ook de nabije toekomst zal vast weer goed komen...
  11. Harry Wolf:
    13 juni 2024
    Nou hopelijk gauw pijnvrij en trappen met dat blauwe ding
  12. Hans de Groot:
    14 juni 2024
    Hoop t ook Harry, even een 'kleine' tegenvaller..
  13. Kees de Vries:
    14 juni 2024
    ..heb jij weer, gloeiende-gloeiende. Hopelijk kun je snel weer verder! En natuurlijk gefeliciteerd met de verjaardag van je compagnon!
  14. Hans de Groot:
    14 juni 2024
    Tja Kees, soms zit 't mee, soms zit 't....
    En bedankt voor de felicitaties!
  15. Goanita Platje:
    14 juni 2024
    Beterschap Hanssie, wel een domper. Maar je hebt meer mooie dingen in het leven dus ga ervoor ;-)
  16. Hans de Groot:
    14 juni 2024
    Gaan we doen! Komt goed..
  17. Paul:
    Jeanette 👐Hartelijke Felicitaties👐
    Hans, rustig an dan maar even😏
  18. Hans de Groot:
    Dankjewel Paul!
    Gedwongen rust....
  19. Loes:
    14 juni 2024
    Jeannette: van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! En Hans: in gezelschap van Jeannette kan je vele tegenslagen overwinnen ;-)
    Blijf bewegen en veel plezier samen!
  20. Hans de Groot:
    Thnx Loes! Komt goed...
  21. Henk Doornebosch:
    14 juni 2024
    Lopersknie kun je behandelen met paar keer per dag ijs erop (waar haal je dat zo gauw vandaan) en rust.. Misschien dagetappes eerst wat inkorten? Felicitaties voor Jeannette 🥳 succes!
  22. Hans de Groot:
    14 juni 2024
    Dankjewel Henk voor je advies (ook via de app). We gaan onze plannen aanpassen zodat ik rust in kan bouwen..
  23. Tineke en Johan:
    14 juni 2024
    Beetje laat maar niet minder gemeend!! Gefeliciteerd(met)Jeannette!!! 🥳🎉Hoop dat jullie toch jullie reis kunnen vervolgen zonder al te veel tegenslag!! Beterschap met je knie broertje!!
  24. Hans de Groot:
    Dank zus!